OVER WIENEKE

Wieneke van der Aa werd op 18 september 1980 geboren in een klein dorpje in Midden-Limburg. Ze groeide op met haar ouders en een oudere broer. Na het behalen van haar VWO-diploma studeerde ze een jaar Film- en televisiewetenschappen aan de UvA en een jaar aan de St. Joost kunstacademie in Breda.

Nadat ze in 2003 moeder werd van haar eerste dochter, koos ze voor de deeltijd opleiding docent Nederlands aan de Fontys in Tilburg. Vier jaar later werd haar tweede dochter geboren. Ze werkte toen als docent Nederlands op een middelbare school in Limburg. Korte tijd later belandde ze in een burn-out. Ze besefte dat ze niet gelukkig werd van les geven aan pubers en dat het haar hooggevoelige zelf veel te veel energie kostte. Via een post-hbo opleiding journalistiek ging ze aan de slag als freelance redacteur en journalist. 

In die periode ontdekte ze ook Pilates en yoga. Omdat ze hier meer over wilde weten en omdat het les geven hierin wel als heel natuurlijk voelde, volgde ze op dat vlak diverse opleidingen, cursussen en workshops.

In 2013 opende ze haar eigen yogastudio en ging ze tevens naar Hawaii voor een supyoga-opleiding. Wieneke is een van de SUP-pioniers in de Benelux en geeft ook supyoga-opleidingen.
Ze leidt haar yoga- en SUPbedrijf naast een bestaan als moeder van haar dochters en inmiddels ook een zoon. Ze woont in Roermond en deels op Fuerteventura, waar ze een tinyhouse heeft direct aan een ruig strand. Ze houdt van reizen, dingen organiseren, van de zee, van sunsets, suppen, yoga en een sterke bak koffie. 

 

In januari 2017 ging Wieneke een een dertig dagen Hot Yoga challenge aan om het een en ander uit haar verleden te verwerken. Mannen, verslavingen, depressies. Daar schreef ze Seks, drugs & yoga over. Momenteel werkt ze aan het tweede deel van Seks, drugs & yoga. 
Tevens is ze sinds 2017 meer en meer bezig met ademwerk, reiki, meditatie & sjamanistische healing.

Een uitgebreider CV is HIER te bekijken. 

P U R A

PUUR 

UNIEK 

REBELS 

AUTHENTIEK

Love her, but leave her wild.

~ Atticus

WIENEKE =

PURA

PUUR | ik leef vanuit mijn hart, met zuivere intenties en compassie voor mezelf en de wereld om mijn heen.

UNIEK |  ik sta in mijn eigen kracht, er is niemand zoals ik, dus vertrouw ik op mezelf.

REBELS |  ik vaar mijn eigen koers, ik ben wars van conventies en ik werk op mijn eigen manier.

AUTHENTIEK | ik durf mijn ware zelf te zijn, daarom ben ik tevreden en in balans.

 
Naast schrijfster is Wieneke SUP- en Yoga professional. Je kunt deelnemen aan haar lessen, workshops, SUP- en yogavakanties en opleidingen. 

W I E N E K E    VAN DER AA

Puur Uniek Rebels Authentiek

Scroll to Top